top of page
sardinja.jpg
imo_2018__2.jpg
15_07_08_eva_heather_160 Kopie.jpg
Magda Mayas, 3 flyglar.jpg
Sophie Agnel 1.jpg

SOPHIE AGNEL, foto: Jeff Humbert

Skogen.JPG

SKOGEN, Foto: Seth Starre Lacotte

Biljettpris: 40kr 

Speltid: ca 60 min (inkluderar konsert + workshop)

Skolföreställning för elever mellan 6 - 10 år 
Publikantal: Max 50 

Medverkande: Anna E Weiser & Wolfgang Weiser 

 

Bokning och mera info: info@vibrationsverket.se

Tel: 0707-683767(Wolfgang)

Om inget annat står angivet i evenemanget så är våra biljettpriser: 60kr - Medlemar / 100kr - Övriga

 

Bli Medlem - GRATIS ->

Marina Cyrino_(photo_Preto_Matheus).png

 

28 JANUARI, Vasakyrkan,  Vasakyrkoplan 1

MAGDA MAYAS: ACCRETION

ett verk för 3 flygar och en pianist

 

Accretion är ett samarbete mellan pianisten Magda Mayas och koreografen Toby Kassel.Verket skapar olika rumsliga och akustiska perspektiv där minnet av ljudet och rörelsen får en egen närvaro.Tre flygar är utpacerade i konsertlokalen och publiken sitter mellan och omkring instrumenten.

läs mer...

----------------------------------------------------

28/1 kl 19.30   MAGDA MAYAS

10 FEBRUARI, ATALANTE, Övre Husargatan 1

MiniM ENSEMBLE

 

Gioacchino Comparetto - blockflöjter, Gaetano Costa - saxofon, 
Andrea Pisu - launeddas, Riccardo Sarti - elektronik, Paolo Pastorino - elektronik

Tonsättaren Lucio Garau har inspirerats av instrumentet Launeddas i den sardiska traditionen och låtit två "suonatas" på ursprungsinstrumentet vara utgångspunkten i två kompositioner för blockflöjter, saxofon och elektronik. Canoni komponerades 1992 med den komplexa metod som då krävdes med analog realtids-elektronik och Contrappunto från 2009 som med datorns hjälp mycket enklare kunde få fram ett liknande resultat.

Vi är glada över att kunna erbjuda denna ensemble en liten Sverigeturné. Levande Musik samarbetar med Inter Art Center i Malmö och Samtida Musik/Italienska institutet i Stockholm.

 Läs mer ...

Foto: 

----------------------------------------------------

10/2 kl 19.00   MiniM ENSEMBLE

18/3 kl 19.00   ZÖLLNER-ROCHE DUO

OBS! Inställd pga Coronaviruset (Covid 19)

18 MARS, 3:e våningen, Sockerbruket 9

ZÖLLNER-ROCHE DUO

 

Klarinettisten Heather Roche och accordionisten Eva Zöllners duo ger konserter av ständigt skiftande estetik och fokus med ett äventyrligt musikskapande, kreativt risktagande och innovation som riktmärke. Genom sina beställningar och samarbeten med tonsättare skapar de en ny och spännande repertoar och tar med till scener så som Unerhörte Musik i Berlin och biennalen i Venedig.


Duon kommer spela 7 nya verk, speciellt skrivna för ensemblen till denna turné, av Miki Manabe, Lina Järnegard, Jonatan Sersam, Alessandro Perini, Johan Svensson, Rachel Beja och Francesco del Nero.

foto: Inga Geiser

----------------------------------------------------

 

OBS! Inställd pga Coronaviruset (Covid 19)

5 APRIL, Atalante, Övre Husargatan 1

2 X SOLO: SOPHIE AGNEL, MARINA CYRINO

SOPHIE AGNEL

Den klassiskt skolade pianisten Sophie Agnel blev successivt allt mer intresserad av modern jazz för att sedan under början av 90-talet hitta sitt uttryck i fria klangliga improvisationer. Hon har omarbetat John Cage föreslagna tekniker för preparerat piano inom den moderna konstmusiken med ambitionen att ”inkorporera vår samtids vardagligheter i den västerländska finkulturen”. Ett ”utvidgat preparerat piano” där hennes djupt personliga och radikala konstnärliga uttryck tillåts växla mellan det lyriska, det abstrakta och det sensuella.

 

En musik som sträcker sig bortom de etablerade genrerna både i hennes solomusik och i samarbeten med musiker så som Michel Doneda, Daunik Lazro, Olivier Benoit, Catherine Jauniaux, Eric M, Roger Turner och Phil Minton.

MARINA CYRINO (Brasilien)

rör sig fritt mellan improvisation, komposition och interpretation i sitt konstnärliga arbete med fokus på tvärestetiska experiment: musikerns kroppslighet smälter samman med bilder, föremål, scenisk gestaltning, mörker, utsagor och rörelser.  För tillfället boende i Berlin, doktorerat i ljudperformance och interpretation vid Göteborgs Universitet.

 

Marina Cyrino kommer presentera ett nytt verk som utgår från ett av hennes egenhändigt tillverkade hybrid-instrument: delar av tvärflöjter kombineras med gummimembran, mikrofoner och videoprojektioner. ”Bilder tvungna att andas: en lunga med sångbara ögon, en sonor livmoder, en muterande planet. Det visuella, det ljudande och det kroppsliga i ömsesidig förveckling med varandra. Sinnena sammanflätade i upplevelsen, begrundande sin inbördes avhängighet av varandra.”

https://marinacyrino.art.br/

----------------------------------------------------

MAGDA MAYAS
MINIM
ZÖLLNER ROCHE
2XSOLO
IMO

24/4 kl 19:00  IMO + SKOGEN

5/4  kl 19.00   2 X SOLO

 

 

OBS! Inställd pga Coronaviruset (Covid 19)

24 APRIL kl 19.00, Teater Trixter, Masthamnsgatan 17
INSUB META ORCHESTRA + SKOGEN

 

STREAMAD KONSERT: 

 

23-25 april, kl 12.00 varje dag

Detta turnerande projekt var tänkt att genomföras i samarbete med bl.a norska festivalen Only Connect i regi av Ny Musikk men är framflyttat och kommer istället att genomföras i Göteborg den 22 januari 2021.

 

Men redan nu kan ni höra Insub Meta Orchestra och en massa annat bra på Only Connects streamade festivalsida "From A Safe Distance"!

 

Länk till programmett och konserterna: Only Connect

 

Den 25/4 kan ni bl.a höra och se IMO+Skogen från en konsert på Koncertkirken Blågård den 28 februari 2020.

Vill ni höra mer av Skogen läggs ett utdrag från Magnus Granbergs «Let Pass My Weary Guiltless Ghost» med Skogen ut redan på torsdag. 

Medverkande:

 

Insub Meta Orchestra (IMO) är en stor ensemble vars medlemmar förenas i den 

experimentella och elektroakustiska musikens praktiker. Orkestern grundades 2010 av Cyril Bondi och d´incise Duo. Den består av ett femtiotal permanenta medlemmar som vid konserttillfällen vanligtvis bildar en ensemble på trettio personer i något skiftande 

konstellationer från tillfälle till tillfälle ... Läs mer 

Skogen är en ensemble som verkar i ett gränsområde mellan samtida kammar- och improvisationsmusik. Ensemblen bildades 2005 och har sedan begynnelsen regelbundet samarbetat med internationellt verksamma musiker som bland andra Angharad Davies, Rhodri Davies, Ko Ishikawa och Toshimaru Nakamura. Ensemblen har i huvudsak ägnat sig åt Magnus Granbergs musik men har även framfört och spelat in musik av tonsättare som Anders Dahl och Morgan Evans-Weiler ... Läs mer ...

----------------------------------------------------

MARINA CYRION, foto: Preto Matheus

INSUB META ORCHESTRA

Pressbild__JonglÖra.jpeg

 

 

27 & 28 MAJ kl 9.30 och 11.45, ATALANTE, Övre Husargatan 1
JONGLÖRA

Sinnrik Ljud- och Balanskonst i en inspirerande jonglerande konsert

Av och med Anna E Weiser musikkonstnär & Wolfgang Weiser jonglör    

Kulturföreningen Balans i Fokus

 

Ljud- och balanskonst, med en fläkt av cirkus, inspirerar lusten att lyssna, spela och balansera. Kunskap om öra och balans står i fokus. En konsert som studsar av ljud och väcker lyssnandets nyfikenhet! Spännande ljud-experiment och musikalisk jongleringskonst – snabba bollar i luften, röst i raketfart, fladdrande flaggor, skimrande glas – allt blir musik. Vackert och sinnrikt. Kanhända behövs en och annan blomkrukaspelande musiker från publiken? Efteråt bjuds alla att prova på! 
Se trailern

 

Om föreningen och personerna Kulturföreningen Balans i Fokus vill främja och stärka barn, unga och familjers kreativa uttryck genom nyskapande konstnärligt och pedagogiskt arbete med ljud- och balanskonst (cirkus/konstmusikinspiration).  Föreningen driver bland annat den årligt återkommande konstnärliga sommarskolan för barn, barnfamiljer och unga som hålls i ett stort vacker tält i Anga på östra Gotland.  www.vibrationsverket.se

 

ANNA E WEISER 
är klangkonstnär, komponist, musiker, skribent. Undervisar och föreläser om ljud, lyssnande i relation till kropp och rörelse. www.annaeweiser.se

 

WOLFGANG WEISER är lärare i Alexanderteknik, och i teater, balanskonstnär / skådespelare. Har undervisat barn i cirkus- och rörelse i över 30 år och var under många år del av teatergruppen Kolibri i Göteborg. www.alexanderteknik.weiser.se

 

----------------------------------------------------

 

27 & 28 MAJ  JONGLÖRA

JONGLÖRA
bottom of page