© 2018 Levande Musik // ADMIN INLOGG

LEVANDE MUSIK VERKAR

MED STÖD FRÅN:

SOPHIE AGNEL, foto: Jeff Humbert

SKOGEN, Foto: Seth Starre Lacotte

Om inget annat står angivet i evenemanget så är våra biljettpriser: 60kr - Medlemar / 100kr - Övriga

 

Bli Medlem - GRATIS ->

 

28 JANUARI, Vasakyrkan,  Vasakyrkoplan 1

MAGDA MAYAS: ACCRETION

ett verk för 3 flygar och en pianist

 

Accretion är ett samarbete mellan pianisten Magda Mayas och koreografen Toby Kassel.Verket skapar olika rumsliga och akustiska perspektiv där minnet av ljudet och rörelsen får en egen närvaro.Tre flygar är utpacerade i konsertlokalen och publiken sitter mellan och omkring instrumenten.

läs mer...

----------------------------------------------------

28/1 kl 19.30   MAGDA MAYAS

10 FEBRUARI, ATALANTE, Övre Husargatan 1

MiniM ENSEMBLE

 

Gioacchino Comparetto - blockflöjter, Gaetano Costa - saxofon, 
Andrea Pisu - launeddas, Riccardo Sarti - elektronik, Paolo Pastorino - elektronik

Tonsättaren Lucio Garau har inspirerats av instrumentet Launeddas i den sardiska traditionen och låtit två "suonatas" på ursprungsinstrumentet vara utgångspunkten i två kompositioner för blockflöjter, saxofon och elektronik. Canoni komponerades 1992 med den komplexa metod som då krävdes med analog realtids-elektronik och Contrappunto från 2009 som med datorns hjälp mycket enklare kunde få fram ett liknande resultat.

Vi är glada över att kunna erbjuda denna ensemble en liten Sverigeturné. Levande Musik samarbetar med Inter Art Center i Malmö och Samtida Musik/Italienska institutet i Stockholm.

 Läs mer ...

Foto: 

----------------------------------------------------

10/2 kl 19.00   MiniM ENSEMBLE

18/3 kl 19.00   ZÖLLNER-ROCHE DUO

 

18 MARS, 3:e våningen, Sockerbruket 9

ZÖLLNER-ROCHE DUO

 

Klarinettisten Heather Roche och accordionisten Eva Zöllners duo ger konserter av ständigt skiftande estetik och fokus med ett äventyrligt musikskapande, kreativt risktagande och innovation som riktmärke. Genom sina beställningar och samarbeten med tonsättare skapar de en ny och spännande repertoar och tar med till scener så som Unerhörte Musik i Berlin och biennalen i Venedig.


Duon kommer spela 7 nya verk, speciellt skrivna för ensemblen till denna turné, av Miki Manabe, Lina Järnegard, Jonatan Sersam, Alessandro Perini, Johan Svensson, Rachel Beja och Francesco del Nero.

foto: Inga Geiser

----------------------------------------------------

 

 

5 APRIL, Atalante, Övre Husargatan 1

2 X SOLO: SOPHIE AGNEL, MARINA CYRINO

SOPHIE AGNEL

Den klassiskt skolade pianisten Sophie Agnel blev successivt allt mer intresserad av modern jazz för att sedan under början av 90-talet hitta sitt uttryck i fria klangliga improvisationer. Hon har omarbetat John Cage föreslagna tekniker för preparerat piano inom den moderna konstmusiken med ambitionen att ”inkorporera vår samtids vardagligheter i den västerländska finkulturen”. Ett ”utvidgat preparerat piano” där hennes djupt personliga och radikala konstnärliga uttryck tillåts växla mellan det lyriska, det abstrakta och det sensuella.

 

En musik som sträcker sig bortom de etablerade genrerna både i hennes solomusik och i samarbeten med musiker så som Michel Doneda, Daunik Lazro, Olivier Benoit, Catherine Jauniaux, Eric M, Roger Turner och Phil Minton.

MARINA CYRINO (Brasilien)

rör sig fritt mellan improvisation, komposition och interpretation i sitt konstnärliga arbete med fokus på tvärestetiska experiment: musikerns kroppslighet smälter samman med bilder, föremål, scenisk gestaltning, mörker, utsagor och rörelser.  För tillfället boende i Berlin, doktorerat i ljudperformance och interpretation vid Göteborgs Universitet.

 

Marina Cyrino kommer presentera ett nytt verk som utgår från ett av hennes egenhändigt tillverkade hybrid-instrument: delar av tvärflöjter kombineras med gummimembran, mikrofoner och videoprojektioner. ”Bilder tvungna att andas: en lunga med sångbara ögon, en sonor livmoder, en muterande planet. Det visuella, det ljudande och det kroppsliga i ömsesidig förveckling med varandra. Sinnena sammanflätade i upplevelsen, begrundande sin inbördes avhängighet av varandra.”

https://marinacyrino.art.br/

----------------------------------------------------

 
 
 
 
 

24/4 kl 19:00  IMO + SKOGEN

5/4  kl 19.00   2 X SOLO

 

 

24 APRIL kl 19.00, Teater Trixter, Masthamnsgatan 17
INSUB META ORCHESTRA + SKOGEN

 

Insub Meta Orchestra (IMO) är en stor ensemble vars medlemmar förenas i den 

experimentella och elektroakustiska musikens praktiker. Orkestern grundades 2010 av Cyril Bondi och d´incise Duo. Den består av ett femtiotal permanenta medlemmar som vid konserttillfällen vanligtvis bildar en ensemble på trettio personer i något skiftande 

konstellationer från tillfälle till tillfälle ... Läs mer 

Skogen är en ensemble som verkar i ett gränsområde mellan samtida kammar- och improvisationsmusik. Ensemblen bildades 2005 och har sedan begynnelsen regelbundet samarbetat med internationellt verksamma musiker som bland andra Angharad Davies, Rhodri Davies, Ko Ishikawa och Toshimaru Nakamura. Ensemblen har i huvudsak ägnat sig åt Magnus Granbergs musik men har även framfört och spelat in musik av tonsättare som Anders Dahl och Morgan Evans-Weiler ... Läs mer ...

 

----------------------------------------------------

MARINA CYRION, foto: Preto Matheus

INSUB META ORCHESTRA