top of page

OM LEVANDE
MUSIK

I över ett halvt sekel har företrädare för den samtida konstmusiken, musiker och tonsättare, engagerat sig i föreningen Levande Musik för att presentera det senaste och mest experimentella inom genren. Levande Musik arrangerar mellan 15 och 20 konserter per år med lokalt, nationellt och internationellt verksamma musiker inom det nutida musikfältet och arbetar aktivt för rimliga lönevillkor för musiker och ett jämställt musikliv. 

 

Föreningen letar ständigt nya metoder för att lyfta fram den nutida musiken och presenterar därför konserter med flera olika format, allt från intima lägenhetskonserter till större festival-arrangemang. I väntan på en egen scen samarbetar föreningen med olika aktörer i staden för att vidga intresset för den nya musiken.

 

2004 startade Levande Musik den nu autonoma Kalvfestivalen och 2014 initierade föreningen ett regionalt nätverk för nutida konstmusik, improvisationsmusik och ljudkonst i samarbete med konsthallar och andra rum för bildkonst i Västra Götalandsregionen.

 

”Konsthallen är den givna platsen för diskussionen om ett utvidgat konstbegrepp där liveuppträdanden blandas med installationer och utställningar – där musiker, dansare, poeter och bildkonstnärer mm kan utveckla samarbeten och dit allmänheten bjuds in till närkontakt med det senaste inom konsten – helt enkelt ”Där det händer””

 

Vi arbetar utifrån tanken att en levande musikkultur bärs av en vardaglig kontakt mellan dem som arbetar med musiken och publiken. Vi tror att en sådan samvaro skapar en kreativ miljö, och att den smittar av sig på musikens utformning. Vi arrangerar konserter både ute och inne, medlemskvällar, workshops och pedagogiska projekt.

BLI MEDLEM!

Att bli medlem i Levande Musik kostar 200 kr / år och innebär att du går för det rabatterade priset på våra konserter och att du inför varje ny säsång (2ggr per år) får ett konsertprogram neddimpande i brevlådan och ett medlemsbrev med uppdateringar kring vad som sker i föreningen. Inför varje kommande evenemang får du dessutom ett medlemsutskick via mail så att du inte riskerar att missa någon av våra unika konsertupplevelser. 

STYRELSEN

Levande Musik styrelse består för närvarande av 8 aktiva musiker och kompositörer. Levande Musik strävar efter att ha en styrelse med bred kunskap inom det nutida konstmusikaliska fältet. Den nu sittande styrelsen är jämt fördelad mellan kompositörer, musiker med klassisk bakgrund och musiker med improvisationsbakgrund. Levande Musik eftersträvar att upprätthålla en jämställd styrelse.

bottom of page