top of page
Hezarfen pressbild.jpg
HEZARFEN

 

5 NOVEMBER kl 19.00, BUBBLAN, Fiskhamnsgatan 41b

3 X SOLO 

Henrik Munkeby /Zoe Efstathiou /My Hellgren

 

I soloformatet får musikern avteckna sig med skarpa konturer, och individuella särdrag frodas. Denna konsertkväll presenterar tre starka karaktärer i spänningsfältet mellan akustiskt och elektroniskt, komposition och improvisation. Henrik Munkeby Nørstebø är utbildad på Högskolan för scen och musik och återvänder nu till Göteborg med sitt hängivna trombonspel. Zoe Efstathiou spelar musik från sitt kommande album Edge of Chaos och cellisten My Hellgren, något av en institution i Göteborgs konstmusikliv, framför Rebecca Saunders stycke Solitude.

------------------------------------------------

6 OKTOBER kl 17:00, DOMKYRKAN, Kyrkogatan 28 

ENSEMBLE TEMPORUM I.

Grisey

 

Gérard Griseys Vortex Temporum är en modern klassiker – ett verk värdigt att bygga en ensemble kring. Just detta gjorde norska Ensemble Temporum, som tog sitt namn från stycket. På det första av sina två Göteborgsbesök framför ensemblen detta praktexempel från den franska spektralskolan, där vi får höra böljande klanger röra sig genom en ensemble komplett med mikrotonalt piano. Såväl tid som rum tänjs, förvrängs och förskjuts.

22 OKTOBER kl 19:00, VASAKYRKAN, Vasa Kyrkoplan 5

ENSEMBLE TEMPORUM II.
Northern Connection

Knappt har Griseys efterklang hunnit lägga sig innan vi får se Ensemble Temporum igen, den här gången som ett av stoppen på en tågturné i hållbarhetens namn. Nu läggs tonvikten på Nordeuropa, med verk av Lauri Supponen, Eivind Buene, Tine Surel Lange och Birgitta Muntendorf. Vi kommer också få höra en ny komposition av Love Carbin, en av medlemmarna i Ensemble Hybrid som vi presenterat tidigare under hösten.

----------------------------------------------------

TEMPORIUM

20 SEPTEMBER kl 19.00, PanJál Scenstudio, Sockerbruket 5 

ENSEMBLE HYBRID

Ensemble hybrid är en ny stjärna på Göteborgs konstmusikhimmel. Musiker med bakgrund i såväl klassisk musik, improvisation och komposition möts i intresset för konstmusikens experimentella sida. Ensemblen framför såväl verk av medlemmarna som av andra nu verksamma tonsättare, och denna kväll presenteras tre nyskrivna verk för besättningen flöjt, klarinett, slagverk, viola och kontrabas.

----------------------------------------------------

HYBRID
ensemble-scenen-22.jpg

6 & 22/10

3xsolo.jpg
HYBRID.jpg

20/9 kl 19.00

15/9 kl 17.00

15 SEPTEMBER kl 17.00,  SKEPPET, Amerikagatan 2

ENSEMBLE HEZARFEN: Recollection of Displacement

I tider när en nationsbyggande och gränsdragande vurm sveper över världen står Ensemble Hezarfen för ett hoppfullt alternativ. Den turkiska 11-mannaensemblen har ambitionen att bygga en ny öst-västlig konstmusik där det traditionella får samverka med det nutida. Deras program Recollection of Displacement uppmärksammar erfarenheter av flykt och exil, såväl i Turkiet som i ett större europeiskt perspektiv. Ensemblen Sverigedebuterar i Mellerud i  Kontinent Dalslands program, där verk av Anne Pajunen, Mansoor Hosseini och Katarina Barruk uruppförs, och den 15 september får även Göteborgspubliken en chans att uppleva detta unika program.

----------------------------------------------------

3XSOLO

5/11  kl 19.00

glow collective.jpg
GLOW

18 & 19/12

 

18 december kl 19.00, ATALANTE, Övre Husargatan 1

GLOW COLLECTIVE I. 

 

KAAMOS

Vad kan vara mer på sin plats i mörka december än att reflektera över ljuset och dess frånvaro? Belgiska Glow Collective har satt samman en audiovisuell upplevelse kring just detta. Programmet utgår från det finska ordet “kaamos” som syftar på polarnatten men konnoterar så mycket mer: en färg, en känsla, en kraft. Verk av nyligen bortgångna giganten Kaija Saariaho utgör konsertens stomme, och kompletteras med musik från två av hennes finska favoriter: Maija Hynninen och Tomi Räisänen.

19 december kl 18.00, RYDALS MUSEUM, Boråsvägen 237

GLOW COLLECTIVE II.

FOR ALVIN

Den som inte fick nog av Glow Collective i Göteborg får en andra chans på Rydals museum, där ensemblen genomför ett program i Alvin Luciers säreget nyfikna anda. Här är ljudets fysik och lyssnandets praktik central, med den rena sinustonen som dess allra enklaste exempel. Ensemblens ovanliga instrumentation – flöjt, klarinett, accordion, gitarr och cello – förstärks med objekt i denna undersökning av vad ljud egentligen betyder.

------------------------------------------------

bottom of page