top of page

Om inget annat står angivet
i evenemanget så är våra
biljettpriser: 60kr - Medlemar
100kr - Övriga

 
Bli Medlem  ->

Peter Knight_photo Sarah Walker-7368_ (2).jpg
LJUDSKULPTUR

17 NOVEMBER kl 19.00, Domkyrkan, Kyrkogatan 28, Göteborg

NEUE VOCALSOLISTEN

 

De sju sångarna i den tyska vokalensemblen Neue Vocalsolisten söker ständigt efter nya vokala uttrycksformer i sina samarbeten med tonsättare. Säregna interdisciplinära former mellan musikteater, performance, installation och konserter kännetecknar deras verksamhet, som med mer än 30 uruppföranden årligen anses unik inom samtida vokalmusik. Ensemblen framför på denna konsert bl.a. stycket Immaterial av Chaya Czernowin som är den sista delen av en triptyk, Vena, och består i sig av två delar, A book of Madrigals and Intermezzos, och Sound theater.

Biljetter: 150 kr, medlem och stud 100 kr

------------------------------------------------

NEUE

13 NOVEMBER kl 19:00, BUBBLAN, Fiskhamnsgatan 41 B

2XSOLO: Aviva Endean & Peter Knight

 

De hyllade australiensiska musikerna och kompositörerna Aviva Endean, klarinett, och Peter Knight, trumpet, framför solomaterial från sina nya album.  

Aviva Endean och Peter Knight har ett långt musikaliskt samarbete genom en rad olika band och projekt i Australien som också regelbundet turnerar internationellt, bland annat med Australian Art Orchestra. Båda har nyligen spelat in soloalbum för det ikoniska australiensiska skivbolaget Room40 och båda albumen dyker djupt ned i möjligheterna med utökat instrumentalt framförande och elektroakustiska tillvägagångssätt.

----------------------------------------------------

2XSOLO

4 NOVEMBER kl 18.00, KOAMI ART LAB, Stenkolsgatan 5, Ringön

CALMSLEEP CHAMBERS
salong #6 - Songs from a moving landscape

Scenkonstkreatören Anne Pajunen (SE) och kläddesignern Melinda Stokes (DE) gör en mikroopera för röst och live-elektronik i ett plagg som tar hela rummet i besittning. CALMSLEEP CHAMBERS salong #6 produceras av S.M.O.K i samarbete med Koami Art Lab och Levande Musik med stöd från Kulturrådet.

Biljetter: 200 kr, student 150 kr

----------------------------------------------------

CALMSLEEP
AvivaEndean_photoSarahWalker-8549.jpg

13/11 kl 19:00

Neue_Vocalsolisten_C_Manu_Theobald_Dsc5299.jpg
calmsleep_chambers_facebook_w1.jpg

4/11 kl 18.00

LJUDSKULPTUR.jpg

26/8 kl 14 - 17 

26 AUGUSTI kl 14.00 - 17.00,  Bygglekplatsen, Badvädersgatan 7- 9

LJUDSKULPTUR

Ljudkonstnärerna och kompositörerna Gabriel Edvinsson och Gusten Aldenklint ger en interaktiv workshop för barn och unga från 6 år i att skapa en ljudande gemensam skulptur. Gusten Aldenklint är experimentell musiker, kompositör och ljudkonstnär. Gabriel Edvinsson arbetar med ljud, installationer, skulptur, platser, foto, teckning och text. Bygglekplatsen är en bemannad parklek för barn och unga med fokus på skapande i olika material. Den ligger i Långströmsparken i Biskopsgården och utrustad med en verkstad för snickeri, keramik och annan kreativ verksamhet. 

I samarbete med Bygglekplatsen. Gratis entré.

----------------------------------------------------

17/11 kl 19.00

LINA
lina.jpg

27/11  kl 19.30

27 NOVEMBER kl 19.30, @Skeppet GBG Sjömanskyrkan, Amerikagatan 2

Tonsättarporträtt: IDA LUNDÉN

Ida Lundéns musik kan låta på många olika sätt, men utgår från orden ”nyfikenhet” och ”utforskande”. Hon har varit hustonsättare på Sveriges Radio P2 och är en av grundarna till Syntjuntan. Hennes musik har spelats på festivaler som Musica Nova/Helsingfors, Klang/Köpenhamn, Piano+/Karlsruhe, Tokyo Jazzfestival och Nordic Music Days och hon samarbetar kontinuerligt med andra musiker och konstnärer. Konserten innehåller minst ett uruppförande och medverkande musiker är flöjtisten Ann Elkjär, flöjtkvartetten 40f och Ensemble Makadam. I samarrangemang med Göteborgs kammarmusikförening.

----------------------------------------------------

PHOTO-2023-06-07-10-12-51.jpg

10/12  kl 16.00

10 DECEMBER kl 16.00, @House of Possibilitas

MORPHOSIS ENSEMBLE

Konserten är en del av ett projekt, Flexus, som startade 2017 och initierades av den spanska tonsättaren Joan Bages i Rubi och elektroakustiska Morphosis Ensemble, huserande i Barcelona. Projektet samlar tonsättare med olika nationaliteter till ett nätverk där samarbete över gränserna är i fokus; samarbete mellan musiker och tonsättare och samarbete mellan länder. Projektet innefattar nya kompositioner, konserter, workshops och diskussioner och detta år deltar förutom Spanien även Luxemburg, Estland och Sverige. På konserten får vi höra de nya verken.

----------------------------------------------------

MORPHOSI
bottom of page