STYRELSEN

 

ELSBETH BERG

Ordförande

 

Elsbeth Bergh är altviolinist mest verksam inom den samtida repertoaren och barockmusiken. Medlem i kammarensemble Sonanza, Karlsson Barock och pianokvartetten Ensemble Makadam. Hon är projektledare för nätverket Klangbotten som vänder sig till Västra Götalandsregionens konsthallar och där tanken är att skapa ett utrymme för samtal om konsten där konstnärer och curatorer, musiker och arrangörer kan verka i samma rum och undersöka nya kontaktytor och infallsvinklar men även samarbeta om konstnärsresidenser och pedagogiska projekt.

 

 

LINA JÄRNEGARD

Kassör

 

Tonsättare. Är utbildad på Gotlands tonsättarskola och HSM. Lina skriver främst kammarmusik och musikdramatik. Tillsammans med Anna-Sara Åberg, mezzosopran, startade hon 2010 den experimentella och Göteborgsbaserade operaensemblen Dråpera. Inom operan utforskar hon gråzonen mellan de konstnärliga uttrycksmedlen men även röstens och kroppens aldrig sinande källa till nya ljud och läten. Lina brinner för ny noterad musik och för att ge nya möjligheter för beställningsverk och uruppföranden från nu-levande tonsättare.

 

 

ROSALI GRANKULL

Ledamot

Rosali Grankull, tonsättare och musiker som jobbar med akustiska instrument, litteratur, personer, mikrofoner, platser och högtalare. I sitt arbete letar Rosali efter en tunn linje av instabilitet i förhoppning om att frågor kan väckas just där. Strävar i musiken efter en icke-hierarkisk struktur och utgår ifrån att allt levande har en andning. Hon har jobbat brett inom samtidskonsten och arbetar främst inom det fria musiklivet

 

HENRIK OLSSON

Ledamot

Henrik Olsson är slagverkare och improvisationsmusiker med konstnärligt fokus på mötet mellan elektronik och akustiska ljudkällor samt metoder och koncept i gränslandet mellan komposition och improvisation.

Utbildad vid Göteborgs Musikhögskola och numera bosatt utanför Falköping.

Han har turnérat i Ryssland, Japan, USA och Europa samt medverkat på ett 20-tal skivor med ensembler så som Skogen, Gul 3 och Mailmaa.

 

 

HENRIK DENERIN

Sekreterare

Henrik Denerin är internationellt aktiv som tonsättare inom nutida noterad musik. Han skriver främst kammarmusik men även elektroniskt och orkestermusik. Henrik arbetar även med improvisation bl.a. som medlem i Quartet ARà, baserade i Barcelona med vilka han skapar verk som försöker sudda ut distinktionen mellan komposition/ improvisation. Han har samarbetat med ett flertal internationellt ledande ensembler och programsatts på många festivaler inom nutida konstmusik. Henrik har en master i komposition från Musikhögskolan i Malmö där han studerade med Luca Francesconi och har även studerat för K. Stockhausen i Tyskland.

 

RASMUS PERSSON

Ledamot / Teknikansvarig

 

Rasmus Persson är en ljud-/ljuskonstnär samt ljud/ljustekniker med sin bas i Göteborg. I sitt arbete jobbar han med och inom mellanrummet mellan konst och teknik. Inom sina projekt skapar han stämningar och situationer genom ljud, ljus, rum och rörelse. Tidigare verk inkluderar talrika liveframträdanden och installationer samt teaterpjäser tillsammans med Skogen, Teater Baleasen, SR, Atalante, Ställbergs Gruva, Gruppen m fl. Inom Levande Musiks styrelse har Rasmus ansvar för det som rör teknik/riders.

 

NINA DE HENEY

Ledamot

Nina de Heney,kontrabasist och improvisationsmusiker med många musiksamarbeten , även som musiker i samarbete med dans och tvärkonstnärliga projekt.

BIGGI VINKELOE

Ledamot

Biggi Vinkeloe, genre bending kompositör, improvisatör med saxofon och flöjt som verktyg.
Bor delvis i Oakland, CA. Projekt med musiker i USA, Indien, Europa, från duo till stor ensemble.

PÄR THÖRN

Ledamot

Pär Thörn är en Göteborgsbaserad författare och elektronmusiker. Sedan debuten 2002 har han givit ut ett tjugotal böcker. Kring 2007 började han framträda med elektronisk musik vid sidan av uppläsningar. Mellan 2011 och 2016 genomförde han en lång rad konserter med improviserad musik i bland annat Tyskland, Holland, Mexiko, Vietnam och Italien.

© 2018 Levande Musik // ADMIN INLOGG

LEVANDE MUSIK VERKAR

MED STÖD FRÅN: