top of page

STYRELSEN

Levande musik, Föreningen levande musik, levande musik göteborg
JONAS NILSSON.jpg

 
LINA JÄRNEGARD
Ordförande

 

Tonsättare. Är utbildad på Gotlands tonsättarskola och HSM. Lina skriver främst kammarmusik och musikdramatik. Tillsammans med Anna-Sara Åberg, mezzosopran, startade hon 2010 den experimentella och Göteborgsbaserade operaensemblen Dråpera. Inom operan utforskar hon gråzonen mellan de konstnärliga uttrycksmedlen men även röstens och kroppens aldrig sinande källa till nya ljud och läten. Lina brinner för ny noterad musik och för att ge nya möjligheter för beställningsverk och uruppföranden från nu-levande tonsättare.

 


JONAS NILSSON
Sekreterare

Jonas Nilsson är en göteborgsbaserad kontrabasist, improvisatör och tonsättare med rötter inom jazz och fri-improvisation, numera även verksam inom den nutida kammarmusik-scenen. Han är utbildad vid Fridhems Folkhögskola (2011-13), Gotlands Tonsättarskola (2015-17) och individuella programmet på Högskolan för Scen och Musik (2019-21). Studierna vid individuella programmet kretsade kring att förena rollerna som kompositör, instrumentalist och improvisatör. Jonas musikerskap karaktäriseras av en experimentell hållning, gränsöverskridande nyfikenhet och en strävan att förena kompositionens arkitektoniska förhållningssätt med improvisationens spontana, energiska och intima närvaro.  

Som kontrabasist kan han bland annat höras i det egna jazz-rock bandet Don-Qui 5, Göteborgs Alternativa orkester (GAO) såväl som inom olika musikdramatiska sammanhang.

Levande musik, Föreningen levande musik, levande musik göteborg

 
HENRIK DENERIN
Kassör

Henrik Denerin är internationellt aktiv som tonsättare inom nutida noterad musik. Han skriver främst kammarmusik men även elektroniskt och orkestermusik. Henrik arbetar även med improvisation bl.a. som medlem i Quartet ARà, baserade i Barcelona med vilka han skapar verk som försöker sudda ut distinktionen mellan komposition/ improvisation. Han har samarbetat med ett flertal internationellt ledande ensembler och programsatts på många festivaler inom nutida konstmusik. Henrik har en master i komposition från Musikhögskolan i Malmö där han studerade med Luca Francesconi och har även studerat för K. Stockhausen i Tyskland.

Levande musik, Föreningen levande musik, levande musik göteborg

 
ELSBETH BERG
Ledamot

 

Elsbeth Bergh är altviolinist mest verksam inom den samtida repertoaren och barockmusiken. Medlem i kammarensemble Sonanza, Karlsson Barock och pianokvartetten Ensemble Makadam. Hon är projektledare för projektet Klangbotten som vänder sig till Västra Götalandsregionens rum för bildkonst för att tillsammans med dem hitta samarbeten där konstnärer och curatorer, musiker och arrangörer kan verka i samma rum och undersöka nya kontaktytor och infallsvinklar men även samarbeta om konstnärsresidenser och pedagogiska projekt.

 

03.png
Sara porträtt.jpg

 
ROSALI GRANKULL
Ledamot

Rosali Grankull, tonsättare och musiker som jobbar med akustiska instrument, litteratur, personer, mikrofoner, platser och högtalare. I sitt arbete letar Rosali efter en tunn linje av instabilitet i förhoppning om att frågor kan väckas just där. Strävar i musiken efter en icke-hierarkisk struktur och utgår ifrån att allt levande har en andning. Hon har jobbat brett inom samtidskonsten och arbetar främst inom det fria musiklivet. 

 
 SARA SJÖDAHL
Ledamot

 

Sara Sjödahl Callersten är pianist utbildad vid musikhögskolorna i Malmö och Göteborg. De senaste tio åren har Sara ägnat sig åt kammarmusik, nutida konstmusik och improvisation. Hon är verksam i grupperna Ensemble Makadam, Ghost Inside Ghost och Dråpera. Hon har arbetat med dansarna Bronja Novak och Benedikte Esperi. Arbetar också som scenisk musiker tillsammans
ed Fia Adler Sandblad och i föreställningen
Café Terezin.

01.png

 

NINA DE HENEY
Ledamot

Nina de Heney,kontrabasist och improvisationsmusiker med många musiksamarbeten , även som musiker i samarbete med dans och tvärkonstnärliga projekt.

unnamed-6.jpg

 

MARCUS LUNDBERG

Ledamot

Marcus Lundberg (f. 1995), tonsättare uppvuxen i Alingsås och numera bosatt i Göteborg. Skriver huvudsakligen för akustiska instrument, bl.a. soloverk, kammarverk och körverk. Har studerat komposition vid Musikhögskolan Ingesund i Värmland (2017-18) samt Högskolan för Scen och Musik i Göteborg (2018-), där han just nu tar sin master. Lundberg arbetar med stillsamma, intima förlopp av klanger, toner och tystnader – ett musikaliskt uttryck som inte tränger sig på, utan istället ger utrymme för lyssnaren att lyssna inåt.

bottom of page