STYRELSEN

Levande musik, Föreningen levande musik, levande musik göteborg

 

ELSBETH BERG

Ordförande

 

Elsbeth Bergh är altviolinist mest verksam inom den samtida repertoaren och barockmusiken. Medlem i kammarensemble Sonanza, Karlsson Barock och pianokvartetten Ensemble Makadam. Hon är projektledare för projektet Klangbotten som vänder sig till Västra Götalandsregionens rum för bildkonst för att tillsammans med dem hitta samarbeten där konstnärer och curatorer, musiker och arrangörer kan verka i samma rum och undersöka nya kontaktytor och infallsvinklar men även samarbeta om konstnärsresidenser och pedagogiska projekt.

 

Levande musik, Föreningen levande musik, levande musik göteborg

 

LINA JÄRNEGARD

Kassör

 

Tonsättare. Är utbildad på Gotlands tonsättarskola och HSM. Lina skriver främst kammarmusik och musikdramatik. Tillsammans med Anna-Sara Åberg, mezzosopran, startade hon 2010 den experimentella och Göteborgsbaserade operaensemblen Dråpera. Inom operan utforskar hon gråzonen mellan de konstnärliga uttrycksmedlen men även röstens och kroppens aldrig sinande källa till nya ljud och läten. Lina brinner för ny noterad musik och för att ge nya möjligheter för beställningsverk och uruppföranden från nu-levande tonsättare.

 

03.png
Levande musik, Föreningen levande musik, levande musik göteborg

 

ROSALI GRANKULL

Ledamot

Rosali Grankull, tonsättare och musiker som jobbar med akustiska instrument, litteratur, personer, mikrofoner, platser och högtalare. I sitt arbete letar Rosali efter en tunn linje av instabilitet i förhoppning om att frågor kan väckas just där. Strävar i musiken efter en icke-hierarkisk struktur och utgår ifrån att allt levande har en andning. Hon har jobbat brett inom samtidskonsten och arbetar främst inom det fria musiklivet

 

RASMUS PERSSON

Ledamot / Teknikansvarig

 

Rasmus Persson är en ljud-/ljuskonstnär samt ljud/ljustekniker med sin bas i Göteborg. I sitt arbete jobbar han med och inom mellanrummet mellan konst och teknik. Inom sina projekt skapar han stämningar och situationer genom ljud, ljus, rum och rörelse. Tidigare verk inkluderar talrika liveframträdanden och installationer samt teaterpjäser tillsammans med Skogen, Teater Baleasen, SR, Atalante, Ställbergs Gruva, Gruppen m fl. Inom Levande Musiks styrelse har Rasmus ansvar för det som rör teknik/riders.

Levande musik, Föreningen levande musik, levande musik göteborg

 

HENRIK DENERIN

Sekreterare

Henrik Denerin är internationellt aktiv som tonsättare inom nutida noterad musik. Han skriver främst kammarmusik men även elektroniskt och orkestermusik. Henrik arbetar även med improvisation bl.a. som medlem i Quartet ARà, baserade i Barcelona med vilka han skapar verk som försöker sudda ut distinktionen mellan komposition/ improvisation. Han har samarbetat med ett flertal internationellt ledande ensembler och programsatts på många festivaler inom nutida konstmusik. Henrik har en master i komposition från Musikhögskolan i Malmö där han studerade med Luca Francesconi och har även studerat för K. Stockhausen i Tyskland.

BIGGI VINKELOE

Ledamot

Biggi Vinkeloe, genre bending kompositör, improvisatör med saxofon och flöjt som verktyg.
Bor delvis i Oakland, CA. Projekt med musiker i USA, Indien, Europa, från duo till stor ensemble.

01.png

 

NINA DE HENEY

Ledamot


PÄR THÖRN
Ledamot

Nina de Heney,kontrabasist och improvisationsmusiker med många musiksamarbeten , även som musiker i samarbete med dans och tvärkonstnärliga projekt.

Pär Thörn är en Göteborgsbaserad författare och elektronmusiker. Sedan debuten 2002 har han givit ut ett tjugotal böcker. Kring 2007 började han framträda med elektronisk musik vid sidan av uppläsningar. Mellan 2011 och 2016 genomförde han en lång rad konserter med improviserad musik i bland annat Tyskland, Holland, Mexiko, Vietnam och Italien.


JONAS NILSSON
Ledamot

Jonas Nilsson är en göteborgsbaserad kontrabasist, improvisatör och tonsättare med rötter inom jazz och fri-improvisation, numera även verksam inom den nutida kammarmusik-scenen. Han är utbildad vid Fridhems Folkhögskola (2011-13), Gotlands Tonsättarskola (2015-17) och individuella programmet på Högskolan för Scen och Musik (2019-21). Studierna vid individuella programmet kretsade kring att förena rollerna som kompositör, instrumentalist och improvisatör. Jonas musikerskap karaktäriseras av en experimentell hållning, gränsöverskridande nyfikenhet och en strävan att förena kompositionens arkitektoniska förhållningssätt med improvisationens spontana, energiska och intima närvaro.  

Som kontrabasist kan han bland annat höras i det egna jazz-rock bandet Don-Qui 5, Göteborgs Alternativa orkester (GAO) såväl som inom olika musikdramatiska sammanhang.