top of page

9/9 2016

18.00, Röda Sten

Entré 40 kr, 20 kr för student, pensionär och arbetssökande. Gratis under 26 år.

LEVANDE MUSIK presenterar en helkväll på Röda Sten Konsthall. Lene Grenager gör en konsert som avslutar första etappen i det regionala projektet Klangbotten, Jennifer Torrence uruppför ett verk av Johan Jutterström, Stine Janvin Motland fejkar synth med sin fantastiska röst, Chris Porcarelli och Magnus Haglund framför en ljudessä, Elena Wolay spelar skivor och Marble Fauns uppträder i caféet som är öppet till 24.00 På en skärm kan man ta del av vad Klangbotten-projektet presenterar på Skövde och Borås Konstmuséer, på konstnärskollektivet Not Quite samt på Gerlesborgsskolan. VARMT VÄLKOMNA!!

Stine Janvin Motland - röst

OM STINE JANVIN MOTLAND

Berlinbaserade sångerskan Stine Janvin Motland, född i Stavanger, arbetar med experimentell musik, ljud och audiovisuella föreställningar. Genom en mångfald av projekt såsom live-radiospelet In Labour, den performativa installationen The Subjective Frequency Transduce , anpassade fältinspelningar i duon Native Instruments och som alter ego, Stine II, utforskar och utmanar hon de fysiska egenskaperna hos rösten, akustiken i de externa/interna omgivningarna och nya strategier för framföranden.
Fake Synthetic Music är en anti-glorifiering av rösten, en teknisk övning och lek som utmanar uppfattningen av skillnaden mellan verkligt och falskt. Med en klar distans till intima och mänskliga aspekter av rösten, presenterar Motland en minimal och insisterande imitation av syntetiska sekvenser som inspirerats av tidig elektronisk musik.

 

 

Harald Solberg  foto@Bomuldsfabriken Kunsthall

Lene Grenager - cello

OM LENE GRENAGER

Lene Grenager (1969) växte upp i Halden och studerade cello och komposition vid Norges Musikkhøgskole.
Hon har arbetat professionellt sedan 1995 både som cellist och kompositör och har skrivit för ensembler som Oslo Filharmonien, Cikada, Bit 20, Trondheim Sinfonietta, Trondheim Symfoniorkester, Alpaca, Ensemble Zwischentöne och Duo Ego. Hon har haft porträttkonserter på Ultima och Borealis och har blivit framförd på festivaler som Huddersfield Contemporary Music Festival, Novembermusik, Sound of Stockholm, Ilios och Kalvfestivalen. Som cellist hon arbetar främst med improvisation, huvudsakligen i kvartetterna SPUNK och Lemur och i duo med Sofia Jernberg. Med dessa ensembler har hon spelat konserter i hela Europa och i USA.
Grenager intresserar sig för notation och hur olika sätt att notera musik påverkar musikerna och det klingande resultatet. Hon samarbetar med konstnärer från olika traditioner, vilket har resulterat i att hon arbetar med både exakt noterade och grafiska partitur, elektronik och sampling.
Hon har medverkat som producent, musiker och kompositör i ett flertal fonogram, bl a "Slåtter , slag och slark'', Affinis-suite", "Systema naturae" (nominerad till norsk Grammis i två kategorier, 2013) och "Smilodon", "Khipukamayuq" och "Works for bass".

Jennifer Torrence - slagverk

OM JENNIFER TORRENCE

SAMT ÖVRIGA MEDVERKANDE

Jennifer Torrence är utbildad som slagverkare vid Oberlin Conservatory, Guildhall School of Music and Drama och University of California. Hon genomför sedan 2016 ett konstnärligt forskningsprojekt vid det norska stipendiatprogrammet för konstnärlig forskning.

​

Johan Jutterström är utbildad inom jazz och improvisations -musik vid KMH, CNSMDP och HSM. Sedan 2016 genomför han ett konstnärligt forskningsprojekt vid det norska stipendiatprogrammet för konstnärlig forskning.

Chris Porcarelli arbetar med interaktiva sociala platser. Miljöerna och objekten tar form genom att han väver samman idéer om social dynamik, rörelse, ljud och skulpturala former. Hans installationer erbjuder tid och rum för kreativa interaktioner och ger verktyg att utforska hur man lyssnar och ser på omvärlden.

Magnus Haglund är författare, kritiker och musiker. Han har tidigare publicerat böckerna Den nakna staden, Åke Hodell och Musikens frihet och begränsning och är sedan mitten av 1990-talet musikkritiker i Göteborgs-Posten.

Isak Eldh arbetar med konst och musik i en rad olika sammanhang och konstellationer. Bilder och ljud som flyter samman, hembyggda maskiner och utforskandet av olika material är återkommande inslag i Isaks verk.

Elena Wolay är en skivmogul av högsta rang och har nog rotat i de flesta skivbackar söder om Kiruna. Jazz är hennes gud, punk är hennes satan, kraut är hennes bästa vän och elektroniskt någonting mitt emellan. På sidan om vinylmissbruket driver hon klubben, fanzinet och skivetiketten Jazz Är Farligt. Hennes dj-set förändrar våra öron och bänder dem ur plats och påminner oss om att musik kan vara farlig, ful och helt sinnessjukt underbar.

bottom of page