top of page
Sök
  • Skribentens bildlevandemusik

Fullsatt på Kronhuset!! Det väcker hopp om möjligheter till fler musikaliska möten i framtiden.Tack vare det fria kulturlivets flexibilitet lyckades vi tillsammans få till en fantastisk kväll i torsdags. Jag införlivar institutionen Folkteatern i det "fria" kulturlivet därför att de har lyckats behålla just den egenskapen. När Levande Musik i höstas fattade beslutet att delta i ett nordiskt samarbete, att bjuda in den balinesiska gamelan-orkestern Gamelan Salukat, var det nödvändigt att hitta fler aktörer i Göteborg runt akten. Joachim Nordwall på Folkteatern nappade direkt och såg inga problem med att konserten presenterades utanför teaterns lokaler. Den experimentella jazzgruppen The End skulle inleda sin europaturné på teatern samma kväll, men det löste vi genom att flytta akten så att även den presenterades på Kronhuset.

Det är underbart med dessa musikaliska möten där publiken, som består av musikälskare från olika håll, får möjlighet att lyssna på något de aldrig förut hört. Det var även vår idé när vi presenterade minifestivalen Ensemble på Röda Sten Konsthall förra året, och vi hoppas kunna skapa fler sådana möten framöver.


Tack Folkteatern för detta och vi vill även tacka er på Clandestino festival för att ni hjälpte oss genom att sprida information om konserten i era kanaler.

Elsbeth Bergh (fotograf: Micke Keysendal)

82 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Sten Sandell

Comments


bottom of page