top of page

Om inget annat står angivet
i evenemanget så är våra
biljettpriser: 60kr - Medlemar
100kr - Övriga

 
Bli Medlem  ->

Peter Knight_photo Sarah Walker-7368_ (2).jpg

Om inget annat står angivet
i evenemanget så är våra
biljettpriser: 60kr - Medlemar
100kr - Övriga

 
Bli Medlem  ->

LJUDSKULPTUR

17 NOVEMBER kl 19.00, Domkyrkan, Kyrkogatan 28, Göteborg

NEUE VOCALSOLISTEN

 

De sju sångarna i den tyska vokalensemblen Neue Vocalsolisten söker ständigt efter nya vokala uttrycksformer i sina samarbeten med tonsättare. Säregna interdisciplinära former mellan musikteater, performance, installation och konserter kännetecknar deras verksamhet, som med mer än 30 uruppföranden årligen anses unik inom samtida vokalmusik. Ensemblen framför på denna konsert stycket Immaterial av Chaya Czernowin som är den sista delen av en triptyk, Vena, och består i sig av två delar, A book of Madrigals and Intermezzos, och Sound theater.

Biljetter: 150 kr, medlem och stud 100 kr

------------------------------------------------

NEUE

13 NOVEMBER kl 19:00, BUBBLAN, Fiskhamnsgatan 41 B

2XSOLO: Aviva Endean & Peter Knight

 

De hyllade australiensiska musikerna och kompositörerna Aviva Endean, klarinett, och Peter Knight, trumpet, framför solomaterial från sina nya album.  

Aviva Endean och Peter Knight har ett långt musikaliskt samarbete genom en rad olika band och projekt i Australien som också regelbundet turnerar internationellt, bland annat med Australian Art Orchestra. Båda har nyligen spelat in soloalbum för det ikoniska australiensiska skivbolaget Room40 och båda albumen dyker djupt ned i möjligheterna med utökat instrumentalt framförande och elektroakustiska tillvägagångssätt.

----------------------------------------------------

2XSOLO

4 NOVEMBER kl 18.00, KOAMI ART LAB, Stenkolsgatan 5, Ringön

CALMSLEEP CHAMBERS
salong #6 - Songs from a moving landscape

Scenkonstkreatören Anne Pajunen (SE) och kläddesignern Melinda Stokes (DE) gör en mikroopera för röst och live-elektronik i ett plagg som tar hela rummet i besittning. CALMSLEEP CHAMBERS salong #6 produceras av S.M.O.K i samarbete med Koami Art Lab och Levande Musik med stöd från Kulturrådet.

Biljetter: 200 kr, student 150 kr

----------------------------------------------------

CALMSLEEP
AvivaEndean_photoSarahWalker-8549.jpg

13/11 kl 19:00

Neue_Vocalsolisten_C_Manu_Theobald_Dsc5299.jpg
calmsleep_chambers_facebook_w1.jpg

4/11 kl 18.00

LJUDSKULPTUR.jpg

26/8 kl 14 - 17 

26 AUGUSTI kl 14.00 - 17.00,  Bygglekplatsen, Badvädersgatan 7- 9

LJUDSKULPTUR

Ljudkonstnärerna och kompositörerna Gabriel Edvinsson och Gusten Aldenklint ger en interaktiv workshop för barn och unga från 6 år i att skapa en ljudande gemensam skulptur. Gusten Aldenklint är experimentell musiker, kompositör och ljudkonstnär. Gabriel Edvinsson arbetar med ljud, installationer, skulptur, platser, foto, teckning och text. Bygglekplatsen är en bemannad parklek för barn och unga med fokus på skapande i olika material. Den ligger i Långströmsparken i Biskopsgården och utrustad med en verkstad för snickeri, keramik och annan kreativ verksamhet. 

I samarbete med Bygglekplatsen. Gratis entré.

----------------------------------------------------

LINA
lina.jpg

INSTÄLLT
konserten flyttas till vårprogrammet

27 NOVEMBER kl 19.30, @Skeppet GBG Sjömanskyrkan, Amerikagatan 2

Tonsättarporträtt: IDA LUNDÉN

Ida Lundéns musik kan låta på många olika sätt, men utgår från orden ”nyfikenhet” och ”utforskande”. Hon har varit hustonsättare på Sveriges Radio P2 och är en av grundarna till Syntjuntan. Hennes musik har spelats på festivaler som Musica Nova/Helsingfors, Klang/Köpenhamn, Piano+/Karlsruhe, Tokyo Jazzfestival och Nordic Music Days och hon samarbetar kontinuerligt med andra musiker och konstnärer. Konserten innehåller minst ett uruppförande och medverkande musiker är flöjtisten Ann Elkjär, flöjtkvartetten 40f och Ensemble Makadam. I samarrangemang med Göteborgs kammarmusikförening.

----------------------------------------------------

Chaya Czernowin 2018 - photo Irina Rozovsky.jpg

14 NOVEMBER kl 18:00-19:30, RSAL 2150,  Eklandagatan 86

SEMINARIUM MED CHAYA CHERNOWIN

 

Inför konserten med Neue Vocalsolisten den 17:e november har vi bjudit in den Israelisk-amerikanska tonsättaren Chaya Chernowin för att berätta om verket IMMATERIAL som framförs av vokalensemblen. Seminariet är kostnadsfritt, så varmt välkomna att ta tillfället i akt att lyssna på en av världens mest eftertraktade tonsättare! Seminariet hålls på engelska.

----------------------------------------------------

17/11 kl 19.00

14/11 kl 18.00

CHAYA

17 NOVEMBER kl 13:00-16:00, Folkteatern foajè, Järntorget

HEARING OM DET NUTIDA MUSIKFÄLTETS VILLKOR

 

Levande Musik inbjuder till samtal om den nutida musikens villkor, om bristen på långsiktiga stödformer och våra möjligheter till internationalisering. Den här gången är det företrädare för den samtida experimentella konstmusiken som är avsändare, men ämnet gäller naturligtvis även andra sektioner inom musiklivet.

 

Elsbeth Bergh, Levande Musik, hälsar alla välkomna, presenterar inbjudna gäster samt berättar om frågeställningarna för dagen. Samtalet modereras av Gunilla Kindstrand som lockar fram en diskussion där olika erfarenheter av fungerande strukturer presenteras, men också vilka utmaningar som finns för arrangörer. Därefter blir det en paus med fika, mingel och plats för enskilda samtal. Efter pausen övergår vi en stund till engelska och lyssnar till de vad de internationella gäster som medverkar på kvällens konsert har att berätta.

 

Bland de medverkande finns musikern och tonsättaren Ivo Nilsson som tar upp behovet av fleråriga, långsiktiga stödformer för att möjliggöra framförhållning och internationalisering av det svenska konstmusiklivet och därmed få tillgång till internationella fonder. Bjørnar Habbestad, konstnärlig ledare för nyMusikk, berättar om organisationens erfarenheter med norska finansieringsmekanismer for nutida musik. Han vill även berätta om nyMusikks arbete med nationella och internationella konstnärer samt dialogen med Norsk kulturråd. Vi har med oss Ingrid Skare, enhetschef vid Enheten för bidrag till fri konst och litteratur vid Svenska Kulturrådet samt representanter från Kulturnämnden och Förvaltningen för kulturutveckling vid Västra Götalandsregionen,  Annika Broman, Chinaski Nymark, Nina Vilnegård och Jenny Wilhelmsson

 

Christine Fischer, konstnärlig ledare för Neue Vocalsolisten, berättar om den väletablerade festivalen ECLAT i Stuttgart och om de strukturer som finns runt den festivalen. Med henne är också Chaya Czernovin, gästprofessor i komposition välden över och vars verk spelats på de flesta festivaler. Hon behandlar vikten av det internationella utbytet mellan tonsättare och musiker.

 

Panelen kommer också att öppna upp och låta samtalet fortsätta där olika aktörer med intresse för frågorna befinner sig i publiken: Malin Bång, tonsättare och lektor vid Enheten för musik på Göteborgs universitet, Anna Livion Ingvarsson från Ideell Kulturallians, Hans Davidsson, representerar Göteborgs Kammarmusikförening och Göteborgs orgelakademi, Johan Redin och Karin Starre från RANK, Helena Wessman, tidigare rektor KMH, ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och tillträdande chef Gotlandsmusiken, Tove Bagge här som representant för KVAST, Martin Jonsson Tibblin från FST – Och icke att förglömma alla ni i publiken!

----------------------------------------------------

PHOTO-2023-06-07-10-12-51.jpg
MORPHOSI

10 DECEMBER kl 16.00, @House of Possibilitas

MORPHOSIS ENSEMBLE

Den spanska ensemblen Morphosis gör sin premiär i Göteborg! Sedan dess start 2014 har de framfört och uruppfört ny musik från hela världen. Konserten är en del av ett projekt, Flexus, som startade 2017 och initierades av den spanska tonsättaren Joan Bages i Rubi. Projektet samlar tonsättare med olika nationaliteter till ett nätverk där samarbete över gränserna är i fokus; samarbete mellan musiker och tonsättare och samarbete mellan länder. Projektet innefattar nya kompositioner, konserter, workshops och diskussioner och detta år deltar förutom Spanien även Luxemburg, Estland och Sverige. På konserten får vi höra de nya verken.

 

OBS! KL 15, är man välkommen att höra ett samtal mellan musiker och tonsättare om musiken, dess tillkomst, samarbeten och annat. Till detta bjuder vi på juligt fika! Missa inte denna julavslutning med Levande Musik.

PROGRAM:

LUNE av Joan Bagés (Spanien)
För violin och elektronik

 

WHISPERS av Albena Petrovic-Vratchanska (Bulgarien/Luxembourg)
För saxofon, klarinett och röst

 

INVISIBLE BANDS av Joakim Sandgren (Sverige)
För vibrafon och elektronik

 

VAGINA DENTATA av Xavier Gelabert (Spanien)
För Basklarinett, saxofon, röst, ackordion och elektronik

 

VOICES av Lina Järnegard (Sverige)
För violin

 

ALIVE BECAUSE OF TRANSFORMATION av Elo Masing (Estland)
För violin, röst, basklarinett, ackorden och elektronik

Biljetter: köpes på plats. 100:- för icke medlemmar, 60:- för medlemmar.

----------------------------------------------------

FOLKTEATERN

10/12  kl 16.00

bottom of page